skip to main content

Renovatie


Na vele jaren van gebruik kan het nodig zijn dat een gebouw toe is aan een grondige renovatie, omdat weersinvloeden zich hebben laten gelden, omdat de energiekosten te hoog zijn, of bijvoorbeeld omdat het gebouw een andere gebruiker krijgt.

Doorgaans is een renovatie een kostenefficiënt en duurzaam alternatief voor sloop en vervangende nieuwbouw, zeker als het gebouw op zijn locatie goed functioneert. Met renovatie kan op praktische en economische wijze veel voordeel worden behaald.
Wij hebben zeker ook voor uw renovatieplannen verrassende creatieve ideeën en een passend en inspirerend ontwerp.

RESTAURATIE / MONUMENT
Een monument is een duurzaam gebouw, het wordt gewaardeerd en gerespecteerd. U bent trots op uw historische pand en er is besef van de historische waarde. Maar het gebouw moet zich ook lenen voor hedendaags gebruik. Welke aanpassingen zijn dan mogelijk en hoe kunnen reparaties worden uitgevoerd zonder monumentale waarden aan te tasten?
Door een gedegen restauratieplan op te stellen wordt de kans op tegenvallers een stuk kleiner. En met een flexibele en creatieve houding bij de planvorming is dan veel mogelijk.
Ook duurzaamheid is een vanzelfsprekend onderwerp, maar een groot aantal energiebesparende maatregelen stroken niet met de constructie en cultuurhistorische uitstraling van een gebouw. We vinden hierin een balans tussen wensen en mogelijkheden?
Heeft u een uitdagend restauratieproject? Wij adviseren u graag.

Lees meer