skip to main content

The Harbour Club


In Eindhoven hebben we voor “The Harbour Club” de monumentale boerderij aan de Karpendonkse Plas gerestaureerd, ingrijpend verbouwd en de keuken gemoderniseerd. Het restaurant prikkelt de zintuigen, er heerst een sprankelende sfeer en het eten is fantastisch.

Voorheen was deze locatie bij velen bekend als sterrenrestaurant “De Karpendonkse Hoeve”.

Het oudste deel is de boerderij, maar deze was door de vele verbouwingen en uitbreidingen nog maar slechts ten dele zichtbaar. Na de verbouwing kwam de oude boerderij weer in zijn kracht te staan, de plattegronden werden weer afleesbaar en de monumentale gevels werden weer zichtbaar. Maar ook is er weer een goed functionerend horecabedrijf ontstaan. Kortom, het was een boeiende opgave om binnen dit spanningsveld te komen tot een goed integraal ontwerpplan.

De serre is ontworpen als een slank en transparant paviljoen en is zijdelings verschoven, zodat de boerderij ook weer goed zichtbaar is geworden vanaf de zijde van de Karpendonkse Plas. De aansluiting van de serre op de bestaande boerderij is uitgevoerd met een slank tussendakje waarboven bovenlichten zijn geplaatst.

Voor de ruimtelijke kwaliteit is de kap van de boerderij aan de binnenzijde geheel zichtbaar gemaakt. De niet authentieke verdiepingsvloer in het stalgedeelte is hiervoor verwijderd. De monumentale spanten zijn hersteld en mooi aangelicht. Ook de verdieping van het voormalige woongedeelte is weer functioneel gemaakt voor bezoekers.

Omdat ook de (verborgen) schoonheid en de functionaliteit van de oude boerderij weer zichtbaar zijn, is er een waardevermeerdering ontstaan in de ruimste zin.

Artikel The Art Of Living 2022-2 - The Harbour ClubIn 2022 heeft het blad The Art Of Living een uitgebreid artikel besteed aan The Harbour Club.
Lees hier het artikel. (pdf, 11Mb)


Artikel Brabants Dagblad 28 mei 2022 - The Harbour ClubIn mei 2022 stond er een uitgebreid artikel over The Harbour Club in het Brabants Dagblad.
Lees hier het artikel. (pdf, 3,93Mb)
Lees meer

Renovatie restaurant met monumentale gevels
Monumentale gevels
Aanzicht restaurant met serre
The Harbour Club - overzicht
The Harbour Club - entree
Overzicht interieur
Interieur
Monumentale spanten
Ruimtelijke kwaliteit
Serre
Bargedeelte
Copyright foto’s 4 t/m 9: The Art of Living magazine, Jaro van Meerten