skip to main content

Eigentijdse wit gestucte woning


In het dorpje Kerkdriel hebben we voor onze opdrachtgevers een vrijstaande woning ontworpen in de diepe achtertuin van een reeds bestaande woning. De achtertuin grenst aan de achterzijde aan een andere straat, waardoor de nieuw te bouwen woning goed bereikbaar is en de percelen gesplitst kunnen worden.

Om dit plan mogelijk te kunnen maken hebben we eerst de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan bij de gemeente geheel verzorgd en doorlopen. Nadat de bestemmingsplanwijzigingsprocedure was afgerond, is de omgevingsvergunning ingediend en het plan verder uitgewerkt.

De vrijstaande woning krijgt een landelijk eigentijdse uitstraling door gestucte gevels, strak betonnen gevelstenen die stootvoegloos gemetseld worden en accenten van houten delen. Door de vide in de entree is het royaal binnenkomen. Via de glazen deuren is er verbinding met de ruime woonkeuken die aan de achterzijde van de woning ligt. De speelkamer kan door een grote schuifdeur van de keuken afgezonderd worden. Aan de voorzijde bevindt zich de woonkamer die ook met grote ramen naar de achtertuin geori├źnteerd is.
Door de aan de achterzijde aangebouwde veranda kan men in de zomermaanden lekker genieten van het buitenleven.
De veranda geeft sfeer en geborgenheid, verbindt het wonen met de tuin en voorkomt dat de zon op zomerse dagen voor oververhitting van de woning zorgt.
Naast de woning ligt in de aanbouw de berging en bijkeuken met tevens nog een werkkamer. Op de verdieping bevinden zich 3 slaapkamers, een kastenkamer en een badkamer.

Lees meer

Eigentijds wit gestucte woning
Voorzijde en entree vrijstaande woning
Achterzijde woning met ruime veranda
Voorgevel wit gestucte woning
Rechter zijaanzicht
Achteraanzicht vrijstaande woning
Linker zijaanzicht
Woonkamer
Keuken
Begane grond
Doorsnede