skip to main content

Nul-op-de-meter woning Rosmalen


In het plan ‘De Groote Wielen’ te Rosmalen is deze moderne nul-op-de-meter woning gerealiseerd, ook wel een NOM-woning genoemd.

De eigenaren wonen op een unieke locatie met een prachtig uitzicht over het water. De vrijstaande woning heeft haar moderne uitstraling te danken aan het strakke witte stucwerk, duurzame houten geveldelen en een ruime veranda aan de achterzijde. Aan de achterzijde is aan de waterkant een houten vlonder gerealiseerd waar kan worden genoten van de zon, het uitzicht en het water. En natuurlijk zal het eigen bootje hier niet ontbreken!
De opgave van de opdrachtgevers was een nul-op-de-meter woning: een woning die energie oplevert en geen energie kost!
Als uitgangspunt bij het ontwerpen is er gekozen voor de basisprincipes van een passiefhuis: oriëntatie naar de zon, gesloten naar de koude noord-oost-zijde, voldoende zonwering om oververhitting in de zomer te voorkomen, een goed geïsoleerde gebouwschil, goede kierdichting en slimme technische installaties. Gebruik van reflecterende materialen, zoals een witte gevel en lichte kunststof dakbedekking dragen bij aan minder opwarming van de woning. Hierdoor kan worden bespaard op koeling.
De woning-installaties produceren ruim voldoende energie om te voorzien in de behoefte voor de verwarming, warm water, verlichting, gebruik van apparaten, gebruikersbundel, et cetera.
Ramen en deuren kunnen probleemloos worden opengezet. De woning dient de bewoners, niet andersom. De woning is door alle voorzieningen heel comfortabel en van alle gemakken voorzien. Kortom een nul-op-de-meter woning met modern comfort.

Installaties: De woning is voorzien van geavanceerde installaties, zoals een water-water-warmtepomp met bodemsondes en 32 PV-panelen voor opwekking van elektra. De panelen zijn geplaatst op het hoge platte dak en verborgen achter de hogere dakrand. De panelen fungeren in de zomer als parasol en voorkomen verwarming van de bovenverdieping. De verwarming geschiedt met lage temperatuur-vloerverwarming, aangevuld met enkele slimme convectoren voorzien van ventilatoren. Balansventilatie is ruimte-gestuurd en voorzien van een wtw-installatie (warmte-terug-winning). Ruimtekoeling geschiedt via de warmtepomp, hiermee wordt de warmte in de zomer in de bodem opgeslagen en weer hergebruikt in de winter.

Meer inspiratie? Deze nul-op-de-meter woning en meer projecten vindt u op

Kijk voor meer inspiratie op de website van Villa Delphia www.villadelphia.nl

Lees meer

Moderne villa aan het water
Strak afgewerkte woning
Duurzame woning
Nul-op-de-meter woning
Villa met strakke veranda
Nul-op-de-meter woning aan het water
Interieur-impressie
Keuken en eethoek
Moderne keuken
Trapopgang en taatsdeur
Kastenwand op de overloop
Vrijstaande villa met fraai uitzicht
Moderne villa aan het water
Begane grond nul-op-de-meter woning