skip to main content

Bedrijfsgebouw Vacuvin Pijnacker


Voor VacuVin, de producent van onder andere het rubberen vacuüm-stopje voor de wijnfles, is in Delfgauw (nabij Delft) een nieuw hoofdkantoor gerealiseerd.

Het ontwerp bestaat in hoofdlijnen uit twee gebouwen en kenmerkt zich door een hoogwaardig afwerkingsniveau met fraaie tijdloze uitstraling.
In het bakstenen entreegebouw zijn de kantoorfuncties en assemblage gehuisvest. Op de verdiepingen liggen vooral de kantoorruimten. Achter de speelse accentkaders in de voorgevel bevinden zich de directiekamers en de grote vergaderkamer. Op de begane grond die vooral transparant gehouden is liggen de assemblageruimten van het bedrijf, in dit geval een sociale werkplaats, die veel visueel contact naar buiten vereiste.
In het achtergelegen gedeelte, die met gevelbeplating is afgewerkt, ligt het logistieke hart van het bedrijf. De middengang tussen opslag en assemblage verbindt beide gebouwen op zeer praktische wijze, zodat de vele verschillende logistieke bewegingen heel praktisch kunnen plaatsvinden.

Lees meer

Bedrijfsgebouw Vacuvin Pijnacker - aanzicht
Bedrijfsgebouw Vacuvin Pijnacker - entree
Bedrijfsgebouw Vacuvin Pijnacker - overzicht
Bedrijfsgebouw Vacuvin Pijnacker - linksvoor
Bedrijfsgebouw Vacuvin Pijnacker - detail
Bedrijfsgebouw Vacuvin Pijnacker - rechtsvoor
Bedrijfsgebouw Vacuvin Pijnacker - zijaanzicht
Bedrijfsgebouw Vacuvin Pijnacker
Bedrijfsgebouw Vacuvin Pijnacker - hal
Bedrijfsgebouw Vacuvin Pijnacker - vogelvlucht
Bedrijfsgebouw Vacuvin Pijnacker - plattegronden